aanwezig & bezig

Missie Visie & Strategie

Missie:

Het is onze missie om de jeugd, senioren en creatievelingen uit de F&D-buurt in Amsterdam-Zuidoost in contact te brengen met elkaar, de buurt, en verschillende creatieve activiteiten in en rondom ons buurtlokaal Aanwezig & Bezig. Samen verbeteren wij de sociale cohesie.

Visie:

Wij geloven dat ons buurtlokaal een plek is om in te zoomen op dat wat in de buurt is— onze buren, onze straat, onze directe omgeving.

Dit doen wij samen met kinderen, jongeren, senioren, en creatieve professionals uit de buurt. Door verschillende buurtactiviteiten ontdekken wij de bijzonderheden die dichtbij zijn. Of dit nou mensen, kunstwerken, flora, creatieve activiteiten, of (sport) spellen zijn— in Aanwezig & Bezig kunnen nieuwe verbintenissen ontstaan, worden ideeën geboren en tot werkelijkheid geknutseld. Onder het genot van een glaasje siroop of een kopje koffie, en vaak ook lekkere Surinaamse koekjes uit de oven van Oma Ligia.

nieuwe mogelijkheden creëeren

samen touren door de buurt

samen thee/koffie drinken

lokale cohesie

Strategie:

Wij bieden creatieve professionals uit de omgeving een plek om hun vaardigheden te delen met buurtkinderen en jongeren. Spelenderwijs maken de kinderen kennis met verschillende creatieve activiteiten en stimuleren wij het ontwikkelen van hun talenten. Met zorg en aandacht —en lekkere broodjes tussendoor— creëren wij een veilige en kleurrijke plek die kinderen aanmoedigt om lekker mee te doen, zichzelf te uiten, en naar anderen te luisteren.

 

Ook organiseren wij buurtactiviteiten speciaal voor senioren om in contact te komen met elkaar en hun omgeving. Curaçaose bingo, wekelijkse ochtendwandelingen, een kopje koffie of een gezellig praatje. Aanwezig & Bezig nodigt menselijk contact uit.

 

Wij proberen zoveel mogelijk te werken met dingen die anders weggegooid worden. Wij verwerken oude spullen en kleding tot kunstmateriaal waarmee kinderen, jongeren, en senioren ware kunstwerken van maken. Zo hebben veel kinderen al in hun upcylced outfit geposeerd op de catwalk, en maken ouderen mozaïek tegels van oud glas om de buurt mee te versieren.

 

Ons buurtlokaal is een creatieve ‘melting pot’, een smeltkroes van talent en ideeën, bedacht en uitgevoerd door en met elkaar.