Aanwezig & Bezig

Voor betrokken (buurt)bewoners

aanwezig & bezig

Buurtmakers

buurtmakers, buurtprofessionals, gangmakers

Connector

AnneMarie Tiebosch van de Shain Foundation is de kwartiermaker en drijvende kracht achter creatief  buurtlokaal Aanwezig & Bezig.

Buurtmaker

Errol Grantsaan, beter bekend als Huismeester Spike, is samen met AnneMarie Tiebosch degene die Aanwezig & Bezig bedacht en verwezenlijkt hebben.

Kunstenaar

Lord Ohene Kumah, beeldend kunstenaar, Clean Up Arts Kids Begeleidt op zaterdagmiddag kidsclub. Van karton, petflessen, sigarendoosjes, flesdoppen en nog veel meer recyclebare materialen worden prachtige voorwerpen gemaakt

schrijver en onderzoeker

Esther is een schrijver en onderzoeker die geboren en getogen is in Amsterdam-Zuidoost. Haar Nederlandse en Sierra Leoonse roots zijn terug te zien in haar schrijfwerk.

Fotograaf

Paco Nunez, fotograaf, docent Florijn Fotografeert en Picture Perfect Ging met kinderen de wijk in en ze maakten een prachtige reportage ‘Florijn Fotografeert’.

Buurtmaker

Oma Fanny van Florijn helpt graag een ander. Ze doet boodschappen, voedt de kinderen op, maakt de buurt schoon en bidt voor iedereen!

Modeontwerpster

Esther Meijer heeft een eigen modelabel en streeft naar duurzaamheid in de mode-industrie.

Kunstenares

Hermione Vroom, beeldend kunstenaar, portretschilderen, ouderen

Fietsenmaker

Fiets kapot? Kom het repareren!Drop the Bike, het Sociale Fiets werk plan van stichting Hands on Amsterdam heeft zich bij ons aangesloten. We hebben een werkplaats ingericht waar de vrolijke fietsenmaker je leert hoe je zelf banden, kettingen, verlichting, remmen, wielen en versnellingen goedkoop en...

Kunstenaar

Peter Vial maakt kleurrijke, driedimensionale kunstwerken, die je op verschillende plekken in de Bijlmer tegenkomt zoals de muurmozaïek in Huntum, guerrilla mozaïek verkeersborden in de Bijlmerweide of de mozaïek sculpturen bij Gravenstein.

Buurtmaker

Met passie en liefde verandert buurvrouw Virma ons buurtlokaal in een Curaçaos bingoparadijs.

Buurtmaker

Otmar biedt met het organiseren van een maandelijkse Spelmiddag op de zondag een ontspannen omgeving waarmee hij vooral Antilliaanse mannen samen brengt.

Buurtmaker

Buurvrouw Zohra is een verbinder. Ze fietst, kookt, sport, is handig met de naaimachine en haar deur staat altijd open voor haar buren. Ze neemt tijd om naar je te luisteren en schenkt dan jouw kopje Marokkaanse thee steeds weer vol. We doen graag een beroep op haar als we bij gelegenheid couscous willen eten of de mooiste Marokkaanse koekjes willen serveren. Met veel liefde wordt het eten bereid en bij grote bestellingen helpen haar vriendinnen een handje.

Buurtmaker

In Aanwezig & Bezig maakt Mériam met verschillende groepen bewoners een unieke mamjo maken die als decoratie bij buurtfeesten en evenementen gebruikt gaat worden. Met ingezamelde lappen wil zij met verschillende groepen vrouwen een mamjo maken.